Monday, August 28, 2023

TVDW 27/08/2023 - Nena - Noch Einmal (1983)

 

TVDW 972. Tweede rendez-vous op het W-Festival in Oostende, je weet wel: dat festival dat zo sterk focust op de eighties dat het soms lachwekkend wordt. Ik bedoel: drie dagen lang dergelijke acts boeken, zorgt soms voor een erg dunne spoeling. Op zondag stond Natalie Imbruglia als voorlaatste act op de affiche. Iemand die een (één) hit had. Op zaterdag had Wet Wet Wet ook al zo'n hoge spot op de affiche, terwijl hun vreselijke set het allerslechtste in soulpop naar boven bracht (incl. een hemeltergende versie van With A Little Help From My Friends). 

Ik was er met name om Earth Wind & Fire te zien. Ook dat is natuurlijk a sign of the times: met de oorspronkelijke EW&F heeft de groep niet meer veel uitstaans. Al McKay is het enige originele lid dat nog overblijft, maar de man is niet van de minste: als gitarist verdiende hij zijn sporen bij onder meer Ike Turner en Isaac Hayes, en hij is te horen op zowat alle classics van de band, tot en met het "Raise!"-album. De Earth Wind & Fire Experience - want onder die naam treedt de band op - spetterde van begin tot eind, met uiterst strakke blazerspartijen en een genadeloos afgevuurd spervuur aan hits. 

En toch gaat de tvdw naar Nena, omdat ze met haar band misschien nog het meest potent voor de dag kwam. Een verrassend stevig rockende set, met de 60-plusser vooraan die er nog érg knap uitzag en met songs die duidelijk niet in het eighties synthpop bedje wilden indommelen. Noch Einmal bleef me nog het meest bij, een song die ik haast vergeten was maar die Nena met overtuiging nieuw leven inblies. 

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home