Sunday, September 25, 2022

TVDW 25/09/2022 - Labi Siffre - My Song (1972)

 

Een groot en boeiend artiest, die Labi, maar ik had het al eerder over hem in deze blog. Deze tvdw is iets persoonlijker, hij legt een linkje met de zoon die samen met mij en vier neven jaarlijks een familiedag vieren. Dat zorgt natuurlijk ook steeds voor wat muzikale momenten onderweg naar de activiteiten. Dit keer liet ik 'm I got the... van Labi Siffre nog eens horen, een track die hij intussen al wel kent vanwege de Dr. Dre/Eminem-connectie. Nadien speelde Spotify toevallig een andere Labi Siffre-track, My Song, uit het erg mooie "Crying Laughing Loving Lying"-album dat hier ook in de kast staat. Bleek dat Bram de song meteen herkende, vanwege de (uitgebreide) sample die Kanye West gebruikte in zijn song I wonder.

Ik geniet steeds van die momenten. Het zijn muzikale brugjes, maar ook brugjes tussen de generaties, kleine ogenblikken waarbij de vader-zoon afstand wat verkleind wordt. 

Het is sowieso dit weekend een vrij symbolisch moment, qua familie. De oudste dochter en haar vriendin huizen terug in voor een tijdje. Dat ze tijdens de eigenlijke verhuisactiviteiten een playlistje van papa afspeelden, was een nice touch. Alsof dat nog niet genoeg is, start maandag de professionele carrière van de zoon én de universitaire carrière van de jongste dochter.

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=aBhBG5lqpzM

3:50 AM  
Blogger DeLa said...

Mooi moment in't leven Koop.

"'m I got the..." is een ontdekking. Veeeel referenties

11:50 AM  
Blogger zinnerboy said...

Mooi (tvdw + blogtekst) !

3:37 AM  

Post a Comment

<< Home