Sunday, November 24, 2019

TVDW 24/11/2019 - Vampire Weekend - M79 (2008)


Zo. Death Cab For Cutie was al afgevinkt, en vorige maandag Vampire Weekend. Nu nog de komende jaren The Shins proberen te zien, en mijn top drie kransje indiepop favourites is afgewerkt.

Qua concerten heb je twee categorieën. De meeste groepen spelen hun songs als op plaat, punt uit. Sommige kiezen de andere weg en kiezen voor lossere varianten, langere jams en meer improvisatie. Vampire Weekend speelde het in de meest boeiende momenten van het concert in de AB klaar om beide te combineren: songs als Stoneflower en Stranger weken danig af van de plaat, zelfs uitwijkend richting prog rock, maar tegelijk werd alles retestrak gehouden. Enige minpuntje, het is eigenlijk meer een observatie: mogelijk was het de gewenning, maar Ezra Koenig (zanger, songschrijver, uithangbord) reageerde koeltjes, haast mechanisch op de soms overweldigende golven van applaus. Hij deed me wat denken aan de manier waarop acteur Freddie Highmore het autistische hoofdpersonage uit de tv-serie The Good Doctor gestalte geeft.

De groep zelf doet er op tournee alles aan om het interessant te houden - voor de band en het publiek. Als je nadien wat gaat googlen, valt het op hoe de setlist bij deze groep er elke avond anders uitziet. Zelden gezien, hoezeer de keuze én de volgorde van de songs zo drastisch van optreden tot optreden veranderen. In de bissen is er trouwens steeds een ruime request ronde, waarbij de band niet te beroerd is om erg obscure verzoekjes meteen haarzuiver te spelen. Plus ze spelen dus ook erg vaak een covertje. In de AB was dat Jokerman van Dylan (verrassende keuze, erg mooi ingekleurde versie) al lees ik dat bij andere concerten onder meer Crowded House, Paul Simon, Bruce Springsteen en zelfs Thin Lizzy gecoverd werden. De tvdw komt uit die verzoekronde aan het eind en is een song uit de debuutplaat van de groep.

This Life
Unbelievers
Sympathy
Bambina
Finger Back
Cape Cod Kwassa Kwassa
Bryn
Run
Unbearably White
Step
Stoneflower
White Sky
Stranger
Harmony Hall
Diane Young
Cousins
A-Punk
2012
California English
Jokerman
---
Big Blue
Diplomat's Son
Theme from Seinfeld
Ottoman
Mansard Roof
M79
Walcott

Labels:

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/7qddhb

6:27 AM  

Post a Comment

<< Home