Monday, June 03, 2019

TVDW 03/06/2019 - Shawn Phillips - Xasper (1974)


Fascinerend artikel dat vakblad Billboard afgelopen week bracht. Het valt Spotify in de statistieken op dat de Generatie Z (18 tot 24 jaar) veelvuldig teruggrijpt naar artiesten van de ouders of zelfs de grootouders. Hun ontdekkingsdrang is groot en omspant vele decennia. Spotify gaf een lijstje vrij van de vaak (vaakst?) opgevraagde nummers. Wat een rare collectie, zo blijkt.
Billie Holiday: "I'll Be Seeing You," "All of Me" (with Eddie Heywood & His Orchestra)
Miles Davis: "Blue in Green", "So What"
Grateful Dead: "Friend of the Devil," "Casey Jones"
Tyla Yaweh: "High Right Now," "Salute" (feat. French Montana)
Selena: "Amor Prohibido," "Dreaming Of You"
Joan Jett and the Blackhearts: "I Love Rock 'N Roll," "I Hate Myself for Loving You"
Tiffany: "I Think We're Alone Now," "All This Time"
TOMORROW X TOGETHER: "CROWN," "Cat & Dog"

Van alle jaren 80-acts staat Tiffany er begot in! En uit de seventies komt de Dead opzetten. Bizar!! Heeft trouwens allemaal niets te maken met de tvdw, maar ik geef het maar even mee.
De tvdw leerde me een paar dingen. Eén: dat het altijd loont om op quasi goed geluk platen uit de kringloop mee te graaien. Ik zeg quasi, want in de kleine lettertjes van "Do you wonder" stond wel Jim Keltner op drums, dus dan weet je dat het goed zit. Twee: dat het gezegde You Can't Judge A Book By Its Cover eens te meer juist is. Over de genaamde Shawn Phillips wist ik niets, maar afgaande op de hoes - blonde jonge vrouw met lange haren - en het jaartal dacht ik iemand uit de hoek van Janis Ian, Carole King etc te hebben meegenomen. Niets bleek minder waar. Shawn is een langharige, weinig fotogenieke magere Hein van een kerel wiens plaat lekker uit de boxen spat. Google leert me zelfs dat hij een behoorlijke status had/heeft in muziekmiddens. Stand-out track is Xasper, een heerlijk soulvolle, met blazers verrijkte song die wat doet denken aan Steely Dan of Doobie Brothers. Vermits die track nergens op youtube of spotify te vinden is, vinden nieuwsgierigen in de comments een link om de openingstrack en het titelnummer van de plaat te beluisteren.

Labels:

2 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/l1jc47

4:23 AM  
Blogger zinnerboy said...

Leuk !

3:43 AM  

Post a Comment

<< Home