Wednesday, January 23, 2019

TVDW 20/01/2019 - Toni Childs - Don't Walk Away (1988)


Alweer zo'n vergeten pareltje uit de jaren tachtig, die Toni Childs. Uit haar debuut "Union" haalden twee nummers eind jaren tachtig de radio: het heupwiegende Stop your fussin' en de tvdw. Het is een passionele, gloedvolle plaat die pop mengt met wereldmuziek.

"Union" kreeg een productie mee van David Ricketts, de helft van David + David (ja, dat werd op die manier geschreven). Dat duo had ooit een bescheiden hitje met Swallowed by the Cracks en bestond verder uit David Baerwald, de man die dan weer een soortgelijk half hitje had met Aids & Armageddon. Oh ja, en om deze vervelende blogpost nog wat verder vol te duwen met trivia: David Ricketts had wel wat met debuutplaten van beloftevolle vrouwelijke singer-songwriters. Hij zat immers ook achter de knoppen van Tuesday Night Music Club, de eerste plaat van Sheryl Crow, terwijl Baerwald (bent u er nog?) meeschreef aan de nummers. Toen Tuesday Night Music Club een groot succes bleek, werd er nog een flink robbertje gevochten tussen Baerwald en Crow, omdat die laatste eerst verklaarde het merendeel van de songs zelf te hebben geschreven. Ik weet eigenlijk niet waarom dit er allemaal aan het bijschrijven ben. Luister naar de tvdw van Toni. Of doe dat niet.

Labels:

3 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/le8ox2

12:45 PM  
Blogger zinnerboy said...

Ik beluisterde en bekeek de Youtube versie. Die Toni is uiterlijk een beetje van hetzelfde type als Cheryl Crow... Kan geen toeval zijn... Toch nog eventjes vermelden dat David + David destijds slechts één enkele, maar dan wel een prachtige plaat hebben gemaakt (Welcome to the boomtown). Je weet wel, zo één van die zeldzame platen waarop geen enkel flauw nummer staat. Van Baerwald kende ik min of meer het vervolgverhaal, maar wat er met die Ricketts gebeurd was, wist ik niet. Tot vandaag dus.

5:41 AM  
Blogger Koop said...

ja, ik heb die Boomtown plaat ook - op vinyl. Zal m nog es een paar centimeter naar voren schuiven in de kast (as in: binnenkort nog es spelen)

6:30 AM  

Post a Comment

<< Home