Monday, September 11, 2017

TVDW 10/09/2017 - Larsen-Feiten Band - Make It (1980)


Wie gek is op Toto - en dan met name op de succesvolle sound die ze in 1982 op Toto IV neerzetten - zou het (enige) album van de Larsen-Feiten Band eens moeten checken. Ik weet het, de twee frontmannen zijn niet bepaald een household name. Alhoewel. Toetsenist Neil Larsen mag dan niet veel belletjes laten rinkelen (al speelde hij mee op Chuck E's in love en deelde hij het podium met Leonard Cohen), maar Buzz Feiten is toch wel een 'naam', zij het dan onder gitaristen. Een echte musician's musician, die heel wat te maken heeft met gitaarbouw en -afstelling (check zijn wikipagina).

Soit, die ene plaat van de Larsen-Feiten brengt hetzelfde soort van ultra gepolijste AOR jazz-rock waarin Toto zo sterk is. En het mooiste, voor mij dan, is als je kijkt naar de kleine lettertjes. Twee van de songs op de plaat - waaronder natuurlijk de tvdw - werden meegeschreven door Allee Willis. Niet gezegd dat ik op deze blog al ooit iets schreef over Willis, maar onder songschrijvers is ze wel een fenomeen. Een kleurrijke, flamboyante dame - check vooral haar website - die meeschreef aan de twee allergrootste hits van Earth, Wind & Fire: September en Boogie Wonderland. Daarnaast staan o.a. ook What Have I done to deserve this (Pet Shop Boys met Dusty S, weet je wel) en het thema van Friends (I'll be there for you, van The Rembrandts) op haar schrijversconto. Faut le faire!

Labels: , , ,

5 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/0hkz9q

7:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Er is nog een tweede album, "Full Moon". Neil Larsen heeft een meer dan redelijk staat van dienst als inhuur-muzikant, al dan niet samen met Feiten (Livingston Taylor, Lani Hall, Kenny Loggins, Al Jarreau, ...). En Feiten, die heeft natuural als lid van de Paul Butterfield Blues Band op Woodstock gestaan...

10:27 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Het kunnen valse feiten zijn, maar Feiten ligt m.i. ook aan de basis van het begrip "Geef Buzze" en de onvolprezen Oost-Vlaamse band 'Give Buzze Bluesband".

6:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

@Anon: ja, dat tweede album heb ik ook - lijkt me net iets minder sterk dan dit hier. En @Zinner, ik dacht dat Feiten ook die hit Buzz Buzz A Diddle It schreef. Maar niet zeker. Mede-muzikanten spreken hem ook aan als The Buzz. Feiten heeft ook een parallelle carrière als rapper, onder de naam Buzzta Rhymes

4:04 AM  
Blogger Shamrockske said...

Yeah! Give Buzze!!!!

11:05 PM  

Post a Comment

<< Home