Monday, September 09, 2013

TVDW 08/09/2013 - Sister Sledge - Thinking of you (1979)

Kijk eens aan. Een tvdw voor Sister Sledge - altijd raar gevonden dat het niet als Sisters Sledge wordt geschreven, ze zijn toch met vier? - maar natuurlijk ook voor Nile Rodgers.

Rodgers en 'zijn' Chic speelden afgelopen donderdag ten dans in het Rivierenhof. Het werd een feestje zonder weerga, waarbij de man met de tot The Hitmaker gedoopte Stratocaster weliswaar slag om slinger in de verf zette dat hij en hij alleen de man was achter de hits van Chic, Sister Sledge, Diana Ross, Madonna, Duran Duran, INXS et j'en passe.

Zijn claim to fame mag dan al meer dan gerechtvaardigd zijn,  Rodgers deed door zo hard op eigen borst te kloppen, de waarheid ook wel wat geweld aan. Om maar "Original Sin" als voorbeeld te nemen: dat is en blijft vanzelfsprekend een volledig door INXS geschreven en ingespeeld nummer, waarbij Rodgers enkel (nou ja, enkel) de productie voor zijn rekening nam. Afgelopen donderdag bracht hij het alsof hij destijds bij dat nummer verantwoordelijk was voor tekst, muziek, videoclip, danspasjes én de koekjes in de studio. Neen, Rodgers liep niet bepaald gebukt onder teveel bescheidenheid.

Hoogtepunt in de met hits volgestouwde setlist? Ik telde er drie: Chic Cheer (dat weliswaar slechts in verkorte vorm werd gebracht), de lekker uitgesponnen intro van I'm Coming Out, en vooral dat mooie, tot heupwiegen aanzettende Thinking of you.


Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/bgb15d

4:47 AM  

Post a Comment

<< Home