Monday, September 24, 2012

TVDW 23/09/2012 - Dan Stuart & Sacri Cuori - Searching Through The Pieces (2012)

Dit is geen foto van Dan Stuart. Dan is een ouwe lelijke vent, dus veel mis je niet. Neen, dit zijn de warmbloedige Italianen van Sacri Cuori, de begeleidingsband van Stuart op diens laatste cd "The Deliverance of Marlowe Billings". De foto nam ik vorige week, in Moerbeke-Waas. Niet meteen het epicentrum van de rock, wel de woonplaats van Dirk, organisator van huiskamerconcerten. Hij speelde het klaar om, na Chuck Prophet, nu ook Dan Stuart tot in zijn living te krijgen. Een huzarenstuk.

Op het moment van de foto was het eigenlijke concert al gedaan.  Een concert dat beter was dan ik had verwacht, met onder meer songs uit Dan Stuarts laatste cd (die, ook al, beter is dan ik had verwacht). Aan het eind slaagde Dan er in om, geruggesteund door een voortreffelijk, subtiel spelend Sacri Cuori, zowat al mijn favorieten uit de Green On Red-cataloog te spelen: Baby's Got a Gun, You couldn't get arrested, The simple things in life en Time ain't Nothing. Intussen had Dan ons al geamuseerd met zijn kurkdroge commentaar tussen de songs. Zoals de opmerking dat het stemmen van je instrument eigenlijk iets is voor Europese homoseksuele muzikanten.

En dan was er die epiloog. De Italianen die de tuin indoken en, puur omwille van het speelplezier, nog enkele Italiaanse liedjes ten gehore brachten. Waaronder Volare, en een in Italiaans dialect gezongen ode aan een of andere Schone. Momenten om te koesteren.

Labels: , , ,

2 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/1nwmrm

3:46 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Ik had eveneens het geluk om daar te zijn en kan slechts woord voor woord beamen. Om er nog aan toe te voegen dat - zoals ik je al min of meer toevertrouwde - naar mijn gevoelen Dan Stuart in staat is om grotere songs af te leveren dan (de door mij eveneens geapprecieerde) Chuck P., getuige daarvan deze prachtige song. Wat een emotionele diepgang - zonder ooit klef te worden. En wat een mooie songtitel. Hoed af voor Dan.

5:16 AM  

Post a Comment

<< Home