Tuesday, June 20, 2023

TVDW 18/06/2023 - Sandy Nelson - Cisco Kid (1973)

 

TVDW 962. Intussen zijn ze al lang niet meer en vogue, maar er was een tijd waarin instrumentale coverplaten een 'ding' waren. Met name in de sixties en early seventies - toen grote hits met plezier nog konden worden gerecyleerd - besloten heel wat muzikanten en big bands om zich hierin te bekwamen. Soms met erg cheesy, ondermaatse resultaten, soms met funky, groovy herwerkingen van hits. Sandy Nelson bracht er ook heel wat uit, nadat hij als drummer al een hele carrière had uitgebouwd met grote hits als Teen Beat en Let There Be Drums. 

Nelson was trouwens een Def Leppard avant la lettre: amper enkele jaren nadat voornoemde hits hem tot een echte ster hadden gemaakt, verloor de man bij een ongeval een been. Maar hij maakte zich een speciale drumtechniek eigen zodat hij nadien platen kon blijven opnemen, Die latere platen bevatten meer covers, zoals ook "Hocus Pocus" uit 1973, waarop hij onder meer de gelijknamige song van Focus en Pinball Wizard van the Who the instrumental treatment gaf.  

De tvdw is een song van War - die multicultigroep die een tijd lang met Animals-zanger Eric Burdon een crossover maakte tussen rock, funk en latin. De song werd later nog gecoverd door Rhythm Heritage, een groep die eind 2019 hier nog een tvdw scoorde. Sandy Nelson stierf vorig jaar, hij werd 83.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=6fYQXUP5-8c

12:46 AM  

Post a Comment

<< Home