Wednesday, October 29, 2014

TVDW 26/10/2014 - Cake - The Distance (1996)

Het is een geweldig initiatief, dat gisteren voor de vijfde keer plaatsvond: Copermannendag. De mannelijke tak van onze - beperkte - familie verzamelt een dagje om 'mannenzaken' te doen, de onderlinge bloedbanden wat aan te halen, de huidige vriendschappen te bezegelen en de herinneringen aan degene die niet meer onder ons zijn, te koesteren.

Gisteren was niet anders. De activiteiten die op het programma stonden, werden die dag telkens voorafgegaan door een toepasselijk liedje. Voor de kartingwedstrijd die de dag afsloot, kwam Cake voorbij. "He's going the distance, he's going for speed..." Een song die Cake uitbracht in 1996; mijn petekind Jolan die gisteren vanzelfsprekend ook van de partij was (en die de foto op deze pagina nam), was toen twee jaar.

The Distance leidde gisteren niet enkel de kartingwedstrijd in, het was tevens een soort van scharniermoment, een generatiesprong, een wake up call. Na afloop van de pakweg 12 minuten durende race, bleek de snelste rondetijd immers niet op naam van mij, de JC senior, te staan, maar wel op die van Jolan, de JC junior. Een wissel van de wacht. Ach ja, you can't have your cake and eat it too.

Labels:

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/1lhx9h

8:10 AM  

Post a Comment

<< Home