Friday, June 30, 2023

TVDW 02/07/2023 - Rita Pavone - Big Deal (1964)

 

TVDW 964. Terwijl we vertrekken voor een kleine twee weken vakantie naar ItaliĆ«, probeert Het Universum me duidelijk te maken dat de tvdw deze week richting de laars van Europa moet gaan, met de vondst van enkele leuke italodisco 12-inches en een knaller van een album van Kano. 

Maar ook met "The International Teen-age Sensation Rita Pavone", een album op RCA Dynagroove uit 1964. De titel was niet gestolen: met haar tomboy kopje was Rita toen al een internationaal fenomeen, dat anderhalf jaar voordien drie miljoen exemplaren verkocht had in haar geboorteland Italiƫ en hits scoorde in vele Europese landen. Gevolg was de lancering van het kindsterretje in Amerika, met haar eerste Engelstalige album.

De tvdw is een van de leukste, uptempo nummers van de plaat - inclusief charmant krom-Engelse uitspraak. Verder op die plaat: Don't Tell Me Not To Love You, een song met een opmerkelijke titel, geschreven door Chip Taylor, de man die ook Wild Thing neerpende, dat later een klassieker zou worden in de versie van The Troggs (en Jimi Hendrix, op Woodstock), en Remember Me, waarmee ze in de Ed Sullivan Show optrad voor een miljoenenpubliek - meteen haar visitekaartje voor de Amerikaanse markt. 

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

Bij Ed Sullivan, grappig om te zien:

de tvdw:

https://www.youtube.com/watch?v=y2zI3dxXQ70

en haar hit:

https://www.youtube.com/watch?v=fkKILeTRPeA1:57 PM  

Post a Comment

<< Home