Thursday, May 02, 2013

TVDW 28/04/2013 - Cold War Kids - Bitter Poem (2013)

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het een zwalpend schip is, dat groepje genaamd Cold War Kids. Ooit indie-lievelingen, maar nadien neergesabeld voor de commerciƫle knieval "Mine is Yours". Gek genoeg was net die plaat een van mijn favorieten, een van de weinige gitaarrockplaten van de laatste jaren die nog regelmatig een spin krijgen op de iPod.

Na "Mine is Yours" was het lang wachten op een opvolger - en intussen verliet een van de leden de groep - en nu is er een nieuw album dat afklokt op nog geen 40 minuten, met songs die qua stijl alle kanten opbotsen. Op de met electronica verrijkte songs lijkt Cold War Kids op te schuiven richting de gezwollen sound van the Killers, op andere momenten tracht de groep een holler, rauw indie-geluid te willen brengen. Rare plaat, met hier en daar toch nog mooie momenten. Zoals die slepende slotsong Bitter Poem.

Labels: ,

2 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/x9xxxl

2:40 AM  
Anonymous LP said...

Goed stuk! Gisteren in Paradiso speelde ze veel nummers van de nieuwe plaat. Het sloeg totaal niet aan en na een oud toppertje werd de sfeer meteen weer de kop ingedrukt door zo'n nieuw poppie-leidje... Ze speelde trouwens nog geen 1,5 uur en z'n stem was alles behalve goed. Toch jammer, want ik had echt goede verwachtingen!

9:43 AM  

Post a Comment

<< Home