Tuesday, September 28, 2021

TVDW 26/09/2021 - Jackie DeShannon - Dreamin' as one (1975)

 

Wat was ik er graag bij geweest, toen toetsenist Bill Cuomo en producer Val Garay zich bogen over Bette Davis Eyes. Hoe ze het arrangement helemaal omgooiden en het honky tonk varieté nummer uit 1975  ombouwden tot een synthpop song die de grootste hit van dat jaar (1981) werd. Zelden een nummer gehoord waarvan de hitversie zo sterk afwijkt van het origineel.

Dat origineel werd geschreven door Jackie DeShannon en staat op haar album "New Arrangement". DeShannon had er toen al een hele carrière opzitten, als een blanke soulvolle zangeres en songschrijfster die haar voet gerust langs die van Dusty Springfield of Carole King kon zetten. Ze schreef bijvoorbeeld Breakaway, Put A little Love in your Heart en het mooie When You Walk in The Room. De tvdw, de slotsong van New Arrangement, is een gevoelige countryballad die wel van Dolly Parton had kunnen zijn. Het nummer werd later nog gecoverd door de Pointer Sisters en de Walker Brothers.

Labels:

3 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=b7NRIQ4nXgM

5:16 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Weer iemand waar ik nog niet van gehoord had... Gelukkig is het nooit te laat voor schone muziek.

2:27 AM  
Blogger Koop said...

je kent toch Every Time You Walk In the Room, hé Zin? In de versie van Paul Carrack, bijvoorbeeld? https://www.youtube.com/watch?v=SgnjwUMPCgA

4:51 AM  

Post a Comment

<< Home